Onderweg naar het nieuwe

Ik ben Monique van der Burgt (1972). Ik woon in Boxtel in een gezellig appartement met mijn katten, Gijs en Pim. Op nog geen 5 minuten lopen van waar ik woon, ligt “Sparrenrijk”, een bosrijk gebied waar ik regelmatig ben te vinden voor een wandeling.

 

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING

Ik kom uit een gezin, met een jongere broer, waarin ik het als kind niet altijd gemakkelijk heb gehad. Ik was stil, verlegen, timide en leefde in mijn eigen ‘veilige’ wereld. Thuis zorgde ik al op jonge leeftijd voor het gezin en ik ben vervolgens in de zorg gaan werken. Tot ik 6 jaar na het overlijden van mijn moeder, volledig vastliep in mijn leven en in aanraking kwam met Gestalttherapie. Na een aantal maanden van individuele Gestaltsessies, ben ik mijzelf persoonlijk en professioneel verder gaan ontwikkelen bij Gestaltpraktijkschool Bolt. Hier heb ik de volgende jaarthema's gedaan: Persoonlijke mythologie, Lichaamswerk, beeldend werk en een praktijkjaar met een afrondend werkstuk.

 

Za Zen Meditatie en HARA zijn een vast onderdeel van mijn dagelijks leven geworden. In stilte ervaren en loslaten wat zich aandient en het hier en nu ervaren door mijn aandacht te verleggen van het denken in mijn hoofd naar het voelen in mijn buik. In een studiegroep bestudeer ik de Kabbalah, de Joodse mystiek waarvan de filosofie van de Levensboom een belangrijk onderdeel is. Dit geeft verdieping. Ik ben Soul Body Practioner. In Soul Body Fusion wordt de ziel door middel van een eenvoudige oefening uitgenodigd om samen te smelten met het lichaam. Verder bezoek ik regelmatig een bio-energetische therapeute die mij in mijn proces ondersteunt middels energetische massage. Naast dit alles ben ik in mijn vrije tijd LOTUSslachtoffer® en Instructrice LOTUS®. Een LOTUSslachtoffer® functioneert als levend oefenmateriaal in politie-, brandweer-, ambulance- en EHBO/BHV-opleidingen. Als instructrice ondersteun ik gediplomeerde EHBO-ers, die graag LOTUSslachtoffer® willen worden. Om mijn coaching skills verder te verdiepen heb ik bij Wandelcoaching Nederland de opleiding Master TriA®coach gevolgd. In deze opleiding heb ik op een diepere laag de kracht, lichtheid en de vele voordelen van Wandelcoaching ervaren en kunnen integreren.

     

LOOPBAAN

Ik ben inmiddels 33 jaar werkzaam in de zorg, waarvan 22 jaar in vaste dienst bij een zorgorganisatie. Bij deze zorgorganisatie ben ik begonnen als verzorgende, heb ik mij geschoold tot HBO Sociaal Pedagogisch Hulpverlener, heb ik (mede) 2 nieuwe afdelingen opgezet en ben ik persoonlijk begeleider geweest van cliënten. Ik raak enthousiast als ik kan pionieren, verbindingen kan leggen, samen met anderen een basis kan creëren en nieuwe vormen kan ontwikkelen om van daaruit verder te bouwen. Van cliënten krijg ik terug dat ze zich gehoord voelen en dat ik echt naar hen luister. Collega's waarderen mijn open houding. Essentie hierin voor mij is altijd 'de mens achter de mens zien' geweest en 'werken en leven vanuit gelijkwaardigheid'.

 

Drie jaar geleden besefte ik dat er meer in mij zat. In een prachtig en intensief traject met een loopbaancoach werd duidelijk dat ik van nature coachende/ leidinggevende kwaliteiten bezit. Ik ben in  mijn vaste baan minder uren gaan werken. Om naast mijn baan ruimte en vrijheid te hebben Ruimte en vrijheid voor de keuze vanuit mij hart en intuitie om wandelen en coachen te combineren en van mijn passie mijn beroep te maken. Ik ben nu wandelcoach. 

'Ik kan mij de plaats onderweg nog herinneren,

waar ik tot mijn vreugde de oplossing vond.'

- Charles Darwin -